Mijn favorieten

Hoe gaat het met de woningmarkt in Almere?

Elk kwartaal komt de NVM met cijfers over de ontwikkelingen op de woningmarkt. Vandaag meldt men in een persbericht dat de gekte op de woningmarkt begint af te nemen. Hoe is dat in Almere?

Bij Spijker Makelaardij merken we dit ook op. Sinds enkele maanden lijkt de druk op de markt wat minder te worden. De aantallen bezoekers bij een Open Huis zijn wat minder en de prijsstijgingen zijn niet meer zo fors.

Als we inzoomen op de statistieken van Almere dan zien we dat de gemiddelde transactieprijs van alle woningen in het 4e kwartaal 2018 zelfs iets lager ligt dan in het 3e kwartaal. Dit lijkt vooral te komen door een daling in het hogere segment (vrijstaande woning en 2/1 kapwoningen. Bij de overige categorieën (tussenwoningen, hoekwoning en appartementen) gaat de prijsstijging nog door, echter met kleinere stapjes dan voorheen. 

De prijzen lijken dus langzamerhand wat af te vlakken. Dit kan het begin zijn van een periode waarin het woningaanbod wat gaat toenemen, zegt ook de NVM. In een ruimere markt krijgt de koper weer meer kansen en komt de verhouding tussen vraag een aanbod meer in balans. 

Wilt u weten wat deze ontwikkelingen specifiek voor u en uw woning betekenen? Neem dan contact op en maak een vrijblijvende afspraak met één van onze makelaars via 036 - 53 00 555 of info@spijkermakelaardij.nl