Mijn favorieten

Brugge - een reisverslag

Brugge – een reisverslag

Afgelopen weekend waren wij in Brugge. Het hele Spijkerteam inclusief aanhang. Dat is een aardig  stuk rijden vanaf Almere. Sommigen onder ons vonden dat wel meevallen, die plakten er halverwege de reis nog een citytour Antwerpen tussen…

Aan het begin van de vrijdagmiddag was iedereen er dan eindelijk. Hotel Acacia, met 4 sterren. Midden in het centrum van de stad, een perfecte uitvalsbasis om te voet de stad te verkennen. Direct maar neergestreken in het 1e café voor een lunch en de eerste biertjes. Wat een leuke stad. Bomvol toeristen, dat wel, maar met een eindeloze hoeveelheid leuke straatjes met prachtige huizen en gebouwen, vol met vrolijke etende en drinkende mensen. En wij hadden prachtig weer! 

Eind van de middag stond een rijtoer met paarden en koetsen gepland. Een leuke manier om Brugge te verkennen! Een uurtje hobbelen en je hebt meteen een goed beeld van het hele centrum. Daarna streken wij neer in een klein café met wel 20 speciaalbieren van de tap. Zo ook het Kwak bier, een lekker maar stevig bier dat in een bijzonder glas wordt geschonken, met aan de onderkant een grote bolling, neergezet in een houten houder. Wel oppassen met de laatste slokken (hè Sybren), want voor je het weet klotst het laatste bier uit je glas midden in je gezicht. Kwak! 

Kwak werd zo’n beetje het centrale thema van ons weekend.  Er werd veel gekwakt. Na een tijdje gaat dat vanzelf over in kwaken. Maar ook voor de wijndrinkers onder ons was er genoeg te beleven gelukkig.

Wij sloten de avond af met een prima diner tegenover het café, waar we na enkele uren moe maar voldaan naar buiten rolden. Na nog een tussenstop op een terras weer naar het hotel.

De zaterdag begon feestelijk: Sybren was jarig! Rustig aan ontbijten rond tienen, maar wel met een fles whisky als cadeau van de collega’s. Het eerstvolgende gezamenlijke plan was diner in een Irish pub met aansluitend daar de CL finale kijken. Voldoende tijd om eerst nog met de eigen familieleden op pad te gaan, al konden sommige collega’s maar moeilijk van elkaar los komen. Er werd geshopt, gedronken, geluierd en lol gemaakt. Wat leuk om te zien dat ons team het niet alleen op kantoor maar ook privé goed met elkaar kan vinden!

De Irish pub had goed eten en een geweldige sfeer. Aan het eind van ons diner liep het langzaam vol met voetbalsupporters en wij konden mooi vanaf onze tafel de wedstrijd volgen. De grootste supporters van ons gezelschap stonden nét even buiten toen de eerste goal al viel. Moet je maar geen sigaren gaan roken. Met het ‘Allez allez allez’ van de Liverpoolfans nog in ons hoofd gingen wij moe maar voldaan weer terug naar het hotel.  

Wij kijken terug op een geweldig leuk weekend. Echt voor herhaling vatbaar. U leest het wel op onze site als we weer een paar dagen gesloten zijn!

Team Spijker Makelaardij